Mala šola permakulture

Osnove permakulture in sorodnih vsebin

Si želiš živeti bolj trajnostno, pa ne veš kje začeti?

Empty space, drag to resize
Kot posamezniki, družine in skupnosti se v življenju soočamo z veliko ovirami - od vsakodnevnih vprašanj preživetja, zdravja in odnosov, do velikih vprašanj  globalnega segrevanja, političnih nemirov in neenakosti v družbi.

Kako se lahko soočiš s temi težavami?


Mogoče se že zavedaš pomena okoljevarstva, aktivnega državljanstva in različnih vsakodnevnih trajnostnih aktivnosti:

Ločevanje odpadkov

Pripomoreš k ponovni uporabi materialov in preprečuješ onesnaženje narave.

Kompostiranje

Organske odpadke spreminjaš v substrat za vzgojo rastlin, ali pa z njimi hraniš kokoši.

Javni prevozi

Zmanjšuješ izpuste in onesnaževanje s tem, da uporabljaš javne prevoze ali kolo.

Trajnostni nakupi

S poudarkom na lokalni, vegeterijanski hrani brez embalaže, ter predmeti iz druge roke.
Empty space, drag to resize
Imaš vseeno velikokrat občutek, da je ves tvoj trud le kaplja v morje?

Kako lahko spremeniš svojo zorno točko in način življenja, da boš z najmanj truda prispeval čimveč?

Ter najpomembneje, kje lahko najdeš skupnost, ki te bo pri tem podpirala?
Empty space, drag to resize
Empty space, drag to resize
Natančneje, Malo šolo permakulture. Tečaj smo pripravili z namenom raziskovanja osnov permakulture in sorodnih trajnostnih tematik za popolne začetnike.

Vsebine tečaja

Cenik

Tečaj

120 €
Vse vsebine tečaja Mala šola permakulture, za obdobje šestih (6) mesecev od nakupa, ki jih predelaš samostojno in v lastnem tempu.

Trening

cena in termin še v pripravi
Vsebine tečaja Mala šola permakulture in tedenska spletna srečanja z učiteljsko podporo.
Empty space, drag to resize

Zakupi tečaj!

Udeleženci pravijo:

Jaz bi malo šolo permakulture priporočila vsem, ki ste radovedni in žejni novega kulskega znanja, ki je koristno za vse vrtne škrate, gozdne ljudi, cvetlične vile in vse druge srčne ljudi. Permakultura pa je seveda še veliko več kot vrt. In ravno  tale veliko več je tisti res ogromen aha moment, ki sem ga dobila na tečaju. Tako da vsem, ki vas zanima nekaj več, toplo priporočam Malo šolo permakulture.
- Eva K.
Tečaj mu je ponudil kvalitetno osnovo za razumevanje permakulture in je v meni posadil seme ter mi pokazal kako lahko skrbim zanj, da bo zraslo. Skratka čutim, da sem dobila neka osnovna znanja in pa predvsem sedaj vidim pot in vem, kam se lahko obrnem po informacije in podporo.
Tečaj bi priporočila vsem, ki iščejo nek manj mainstream način življenja in ne vejo, kje začeti.

- Janja V.

Učitelji

Neža Novak

Neža je raziskovalka narave iz višin drevesnih krošenj, ki svojo permakulturo oblikuje na mali hribovski posesti. Življenje razume kot igro, ki jo na mehak način pretvarja v ustvarjanje podpornega okolja tako za naravo, kot za ljudi. To uresničuje skozi skrb za drevesa in postopno zbiranje lokalnega semenskega materiala.

Katja Štemberger

Katja prepoznava potenciale permakulture v vsakem sistemu, za katerega si vzame čas, ga opazuje ter osmišlja na človeku bolj razumljiv način. Tako v naravi, kot v človeku so nevidne povezave, ki nas hranijo in se kažejo kot živost, ter prisotnost na tem planetu. Neprestano nas opominja, da je obilja dovolj za vse, če so krogi sklenjeni in energija teče, da si elementi lahko med seboj pridonašajo.

Melanie Vuga

Melanie je strastna permakulturnica in zagovornica preoblikovanja znanj in modrosti prednikov za naše potrebe v 21. stoletju. Trenutno poskuša vnašati permakulturne koncepte v prenovo klasične hiše iz 70ih.

Jošt Kozelj

Permakulturni učitelj in načrtovalec, ki se je skozi spoznavanje permakulture našel pri raziskovanju človekovega potenciala. Zanimajo ga narava in naravni vzorci ter kako le-to lahko preslikamo na naše razmišljanje, delovanje družbe in vodenje projektov. Njegova strast je poučevanje trajnostnega modela projektnega vodenja (DragonDreaming) in coaching, ki posamezniku pomaga, da sledi svojemu poslanstvu in svojim sanjam.
Kaj še čakaš?

Začni raziskovati permakulturo
in možnosti, ki ti jih ponuja!

Created with